GURME TARİFLER
Kırmızı Mercimek Püresi

• 1 Bardak Kırmızı Mercimek
• 2 Bardak Su
• 1 Soğan
• 6-7 Diş Sarımsak
• 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
• 1 Tatlı Kaşık Kimyon
• 2 Tatlı Kaşık Kırmızı Pul Biber
• 1/2 Limon Suyu
• Tuz. karabiber

Küp doğranmış soğan sarımsak biraz kavrulur ve kırmızı mercimek ilave edilerek birkaç dakika daha sotelenir.
Su ilave edilerek dağılana kadar pişirilir. Blenderden geçirilir, kimyon, pul biber ve limon suyu ile lezzetlendirilir. Bu püreyi küçük kalıplarla şekillendirerek veya bir cam kaseye doldurup, ters çevirerek meze gibi servis edebilirsiniz ve ya Cipslerin yanında dip sos olarak tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Tüm Tarifler
Koza Mah. 1676. Sok. No:4
34538 Esenyurt, İSTANBUL.
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 533 691 34 15
Faks +90 212 672 12 19
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020