GURME TARİFLER

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

İşte size Gökbayrak Aşurelik Buğday ve Gökbayrak Koçbaşı Nohut ile yapabileceğiniz nefis bir çorba tarifi. Hem de soğuk içilen, besleyici nefis bir çorba. Dilerseniz sıcak da deneyebilirsiniz. Ama asıl tadı soğukken içilendir.

MALZEMELER:
1 su bardağı Gökbayrak Aşurelik Buğday
1 su bardağı Gökbayrak Koçbaşı Nohut
250 gr süzme yoğurt
250 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı dereotu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

TARİF:
1. Gökbayrak Koçbaşı Nohut ve Gökbayrak Aşurelik Buğdayı bir gece önceden bol suda bekletin.
2. Sularını süzdükten sonra ayrı ayrı tencerelerde haşlayın.
3. Haşlanan buğday ve nohutları ocaktan alıp süzün.
4. Büyük bir kasenin içine yoğurtları koyup çırpın.
5. Haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin.
6. Tuz ilave edip karıştırın.
7.Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyin.
8. Dereotunu ekleyip karıştırın.
9. Çorba kıvama geldikten sonra 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
10. Kızdırılmış zeytinyağında kuru nane ve kırmızı pul biberi yaktıktan sonra servise hazır çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun!

Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya