GURME TARİFLER

Basmati Pirinç Pilavı Tarifi

Basmati, nişasta seviyesi düşük ve pişince taneleri irileşen özel bir pirinçtir. Gökbayrak Basmati Pirinci ile yapacağınız pilavın tadı eşsizdir. Alışkanlık yapabilir.

MALZEMELER:
1 su bardağı Gökbayrak Basmati Pirinci
1,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 - 5 damla limon suyu
2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz

TARİF:
1. Gökbayrak Basmati pirinci  1 saat suda bekletip yıkadıktan sonra, süzgece koyun, suyun altında elinizle karıştırarak temizleyip süzün.
2. Tencerede 1,5  su bardağı suyu kaynatın.
3. Pirincin  suyunu güzelce süzüp kaynayan suya ekleyin.
4. Tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını ekleyin.
5. 4-5 damla kadar limon damlatın, hafifçe bir kere karıştırın.
6. Tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın. (Sakın karıştırmayın!)
7. Suyu çekilince pilavı 10 dakika demlendirin.
Afiyet olsun...


Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya