GURME TARİFLER

Enginarlı Pilav Tarifi

5 Enginar
2 Bardak Baldo Pirinç
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı File Badem
5 dal Taze Soğan
1 Bardak ince kıyılmış Dereotu ve Nane
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu ve Kabuğu
Tuz Karabiber

1/2 Soğan ve Enginarlar 3 bardak su ve limon suyu içinde az haşlanır haşlanan enginarlar küçük küçük doğranır, haşlama suyu saklanır.

Kalan 1+1/2 soğan ve sarımsak küçük doğranır, pilav tenceresinde zeytinyağı ile hafif kavrulur.

Sararan soğanlara baldo pirinç (yıkanmış) ilave edilir. 3 dakika soğanlar ile kavrulur, badem ve enginarlarla ilave edilir. Birkaç dakika hepsi birlikte kavrulur ve 3 bardak sıcak haşlama enginar suyu tencereye ilave edilir. Suyunu çekerken ince kıyılmış taze soğanlar tüm malzemeye katılır, en son ince kıyılmış dereotu ve nane ile pilav harmanlanır. Üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakılır. Üzerine limon kabuğu rendelenerek ister sıcak ister soğuk servis edilir.

Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:1
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 533 691 34 15
Faks +90 212 672 12 19
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya