GURME TARİFLER

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavını et ve garnitürle yapmak tadını daha da güzelleştir. Gökbayrak Pilavlık Bulgur ile yapabileceğiniz farklı bir etli pilav tarifi…

MALZEMELER:

2 su bardağı Gökbayrak Pilavlık Bulgur
100 gr kuşbaşı dana döş eti
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
3 su bardağı su
½ demet maydanoz

TARİF:

1. Önce etleri düdüklü tencerede pişirin.
2. Soğanları ve havuçları küp küp doğrayın.
3. Zeytinyağı ve tereyağını pilav tencerenize koyup soğanları kavurun.
4. Havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
5. Etleri ilave edin, etler suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
6. Yıkanmış Gökbayrak Pilavlık Bulguru ekleyin.
7. Karabiber, tuz ve kimyonu serpin.
8. 3 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin ve pilav tenceresinin altını kısın.
9. 20 dakika kadar kısık ateşte bulgur taneleri iyice şişinceye kadar pişirin.
10. Pilav suyunu çekince üzerine temiz bir havlu veya bez örterek demlenmeye bırakın.
11. Maydanozla servis edin.
Afiyet olsun…

Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya