GURME TARİFLER

Etli Kapama Pilavı Tarifi

Tadıyla, yemek yediğinizi hissettiren bir yemektir etli kapama pilav. Dana bonfile ve Gökbayrak Baldo Pirinç ile yapabileceğiniz kolay bir tarif...

MALZEMELER:

1,5 su bardağı Gökbayrak Baldo Pirinç
800 gram iri doğranmış dana bonfile
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2,5 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber

TARİF:

1. Eti; sadece dış kabuğu soyulmuş 1 kafa soğan, yine sadece dış kabuğu soyulmuş doğramadan 1-2 diş sarımsak ve üzerine biraz karabiber serpip, su koymadan kavurarak 30 dakika kadar pişirin.
2. Tencerede ince ince doğranmış soğanları tereyağında kavurun.
3. Pişen etleri ilave edip iyice karıştırın.
4. Üzerine Gökbayrak Baldo Pirinci yayın.
5. Tuz ve karabiber ekleyin.
6. 2,5 bardak sıcak su koyun ve karıştırmadan kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
7. Pilav olduktan sonra 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.

Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya