GURME TARİFLER

Humus Meze Tarifi

Humus aslında nohut demektir. Nohudun hem en güzel hem de en faydalı halidir. Gökbayrak Koçbaşı Nohut ile yapılmış bir humus, yediklerinize lezzet katar.

MALZEMELER:

2 su bardağı Gökbayrak Koçbaşı Nohut
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı tahin
½ limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karabiber


Üzeri için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Sumak

TARİF:

1. Önce Gökbayrak Koçbaşı Nohutları bir tencerede güzelce haşlayın.
2. Haşlanmış, yumuşamış nohutları blenderden geçirip püre haline getirin.
3. Püreye; tahin, limon suyu, tuz, sarımsak, kimyon, karabiber ve zeytinyağını ekleyin.
4. Harcı el yordamıyla iyice karıştırın.
5. Hazırlanan karışımı bir meze tabağına koyun.
6. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.
7. Üzerine pul biber ve sumağı serpin.
Afiyet olsun...

Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya