GURME TARİFLER

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Gökbayrak Baldo Pirinç ve Gökbayrak Koçbaşı Nohut ile yapacağınız bu pilav tarifi çok özel bir tarif. Gökbayrak ayrıcalığıyla sofranıza yeni bir lezzet katacaksınız.


MALZEMELER:

1,5 su bardağı Gökbayrak Baldo Pirinç

1 su bardağı Gökbayrak Koçbaşı Nohut

200 gr tavukgöğsü

1 iri soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

2 su bardağı tavuksuyu

TARİF:

1. Önce Gökbayrak Koçbaşı Nohudu, kendi sevdiğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar suda haşlayın.

2. Başka bir tencerede 4 su bardağı kadar suda tavukgöğsünü ve sadece kabuğu soyulmuş bütün soğanı birlikte haşlayın. Tavuk eti pişince tencereden alın. Tavuk etini lif lif doğrayın. 

3. Pilav tencerenize zeytinyağını, ardından tereyağını koyun. Soğuk suda nişastasını aldığınız Gökbayrak Baldo Pirinçleri de ekleyin. Tereyağı eriyene kadar pirinçleri helva karır gibi yağda gezdirin, danelerin tencereye yapışmamasına dikkat edin. 

4. Tereyağı tamamen eridikten sonra tavukgöğsünü kaynattığınız sudan 1,5 su bardağı kadar tencereye ekleyin. Tuz ekleyip pirinçleri hafifçe karıştırın. Su kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp çok kısık ateşte 10 dakika kadar bekletin. 

5. Pirinçler pişince ocaktan alın, kapakla tencere arasına havlu koyup 5-10 dakika demlendirin.

6. Üzerine tavuk ve nohut ilave edip, karabiber de serpip servis yapın.


Afiyet olsun...

Tüm Tarifler
Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya