Kahverengi Pirinç
Kavuzsuz Pirinç,Uzun Tane, Tip A,
1.Sınıf
1 Kg
Ürünlerimiz Gökbayrak tesislerinde el değmeden paketlenmiştir.
Besin Değerleri
Gökbayrak farkı ile, size ve ailenize nefis yemek tarifleri Gurme Tarifler
Enerji ve Besin
Değerleri Tablosu
Enerji ve Besin Öğeleri
Birim
100g için
Enerji
(kj ve kcal)
360
Yağ
(g)
2
Karbonhidrat
(g)
75
Protein
(g)
7,3

Kahverengi pirinç;

Çeltiğin  pirince işlenmesi sırasında, kavuz (en dış tabaka ) kısmının ayrılması ve kepek tabakasının bırakılması ile elde edilen bir üründür ve tam tahıl grubuna dahildir, dolayısıyla besleyici özelliği oldukça yüksektir. Ancak sahip olduğu besleyiciliğinin yanı sıra böceklenmeye ve bozulmalara karşı normal pirince göre daha duyarlıdır ve daha kolay böceklenir. Özellikle yaz dönemlerinde bu konuya özen göstererek diğer ürünlerimizde olduğu gibi, kahverengi pirinci de  rutubetsiz  güneş almayan bir yerde ve mümkünse bez torbada saklamalısınız. Çok uzun süre(3-4 ay ) saklanacak ürünler zaman, zaman havalandırılmalıdır.

Kahverengi pirinç, üzerindeki kepek tabakası nedeniyle normal beyaz pirinçlerden farklı olarak daha fazla vitamin, mineral ve lifli madde içerir. Bu zenginliği sağlayan kepek tabakası  diğer pirinçlere göre  pişme süresinin uzamasına neden olur. Piştiğinde ise normal pirinç pilavı tadını vermez.

Pirinç, dünyanın yarısından fazlasının yaygın olarak tükettiği bir tahıldır. Önemli bir enerji, vitamin ,mineral ve ender rastlanır amino asit kaynağıdır. Kahverengi pirinç çeltikten kabuğun ayrılması ile elde edilir  ve  kepek  tabakası (%6-7) ,emriyo (%2-3) ve endosperm (yaklaşık %90 ) içerir. Beyaz pirince göre daha fazla besin maddeleri örneğin  lipidler, diyet lifler ,vitamin ve mineralleri içerir. Bu besinler önemli oranda özde ve pirinç tanesindeki kepek tabakasında bulunur. Ancak pirincin değirmenlenmesi sırasında kahverengi pirinçten beyaz pirince dönüştürülürken bu besin maddelerinin çoğu uzaklaşmış olur .( Kaynak: Relationships between physical properties of brown rice and degree of millingand loss of seleniumKunlun Liu, Xiaohong Cao, Qingyun Bai, Huanbin Wen, Zhenxin Gu *College of Food Science and Technology, Nanjing Agricultural University, Nanjing, Jiangsu 210095, PR China)

Kahverengi Pirinç Tarifleri
Koza Mah. 1676. Sok. No:4
34538 Esenyurt, İSTANBUL.
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 533 691 34 15
Faks +90 212 672 12 19
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020