Basmati Pirinç, Pakistan'ın Pencap Ovası'nda yetiştirilir. Hemen hemen tüm ülkelerin mutfağına girmektedir. Size pilavı, farklı bir lezzet ile yaşatacaktır.
Basmati pirinç kendisine has aroması ve kokusu vardır. Pişirildiğinde dane uzunluğu neredeyse iki katı uzar. Oldukça değerli, yüksek kaliteli uzun taneli bir pirinç çeşididir. Basmati pirinç Hindistan ve Pakistan sınırları içerisinde yer alan Pencap ovasında yetişir.
Basmati Pirincin normal pirince göre glisemik indeksi daha düşüktür. Orta glisemik indeksteki gıda grubundadır. Nişasta içerikli bir karbonhidrat kaynağıdır. Hem karbonhidrat kaynağı olması hem de düşük glisemik indeksi vardır. Sporcu diyetlerinde ve şeker hastaları diyetlerinde tavsiye edilir. Glisemik indeksi düşük gıdalar tüketmek kronik hastalıklardan korunmanın yollarından biridir.
Basmati pilavı pişerken yayılan kendisine has kokusu ile mutfaktaki varlığını güçlü bir şekilde hissettirir. Basmati pirinci oldukça iyi bir pişme kalitesine sahiptir. Pilavı tane tane pişer ve taneler piştikten sonra birbirine yapışmaz, pilavınız soğusa bile yumuşak kalır.
Basmati pilavını, geleneksel pilav pişirme yöntemi ile de pişirebilirsiniz. Ama biz size, Basmati pirincine özgü değişik bir pilav pişirme öneriyoruz. Önce Gökbayrak Basmati pirincini birkaç saat kadar tuzlu sıcak suda dinlendirmeye bırakınız. Sonra sıcak suda dinlendirdiğiniz pirincinizi hafifçe ovalayarak soğuk suyla iyice yıkayınız. Mutlaka özenle süzünüz. Pirincinizi süzdükten hemen sonra, iyice kaynamış suda 12 dakika kadar haşlanmaya bırakınız. Yalnız suya limon suyu ve bir çorba kaşığı tuz eklemeyi unutmayınız. Sıcak suda 12 dakika haşlanmaya bıraktığınız pirincinizi yeniden iyice süzerek başka bir tencereye aktarınız. Üzerine de damak zevkinize göre tereyağı koyunuz. Pilavınız kıvamını iyice bulana dek tencerenizin kapağını kâğıt peçete ile kapatınız. Artık Basmati pirinciniz servise hazır.
Basmati pirinç kalorisi ortalama 352 kcal'dir.
Basmati pirincin kendisine has bir kokusu vardır ve bu en önemli özelliklerinden biridir. Basmati pirincinin kendisine has bu özelliği, Pencap ovasındaki spesifik bir bölgede yetişmesi ile bağlantılıdır. Bir diğer önemli özelliği ise piştikten sonra tane boyunun neredeyse iki katına çıkmasıdır. Basmati pirinç çok iyi bir pişme kalitesine sahiptir. Basmati tane tane pişer ve taneler piştikten sonra birbirine yapışmaz, pilav soğusa bile yumuşak kalır.
Basmati pilavını, geleneksel pilav pişirme yöntemi ile de pişirebilirsiniz. Biz size, Basmati pirincine özgü değişik bir pilav pişirme öneriyoruz.
Enerji ve Besin Öğeleri 100 gr için şu şekildedir. Daha detaylı bilgileri ilgili sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
Karbonhidratlı bir gıdanın yendikten sonra belirli bir sürede kan şekerini yükseltme durumunu ifade eder. Yiyeceklerin glisemik indeksi, kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkiler. Aynı oranda karbonhidrat içerseler de gıdaların kan şekerini arttırıcı etkileri birbirinden farklıdır.
Glisemik indeksi yüksek gıda tüketimi diyabet, obezite ve ilişkili diğer kronik hastalıkların görülme sıklığı arasında paralellikler vardır. Sağlıklı bir beslenme için, yemeklerin glisemik indekslerinin düşük olması önerilir. Gıdalar glisemik indeks değerlerine göre yüksek, orta ve düşük olarak sınıflandırılır.
Basmati pirinç orta glisemik indekse sahiptir. Diğer pirinç çeşitlerine göre glisemik indeksi düşüktür. Tat ve koku olarak diğer pirinçlerden farklıdır. Kendine özel aroması vardır. Daha ince yapılıdır. Siparişlerinizi ebakliyat.com sitemizden verebilirsiniz.