Basmati Pirinç Parboiled
(Yarı Haşlanmış)
Aromatik Pirinç
Tam Değirmenlenmiş Pirinç,
Uzun Tane,Tip B
1.sınıf
1 kg
Ürünlerimiz Gökbayrak tesislerinde el değmeden paketlenmiştir.
Besin Değerleri
Gökbayrak farkı ile, size ve ailenize nefis yemek tarifleri Gurme Tarifler
Enerji ve Besin
Değerleri Tablosu
Enerji ve Besin Öğeleri
Birim
100g için*
Enerji
(kj ve kcal)
1474/352
Yağ
(g)
1
- Doymuş Yağ
(g)
0,5
Karbonhidrat
(g)
80
- Şekerler
(g)
<0,5
Lif
(g)
3,6
Protein
(g)
7,5
Tuz **
(g)
0,1
*100 g pişmemiş ürüne ait değerlerdir. ** İlave tuz içermez. Bildirilen tuz miktarı ürünün doğasında bulunan sodyumdan kaynaklanmaktadır.
Detaylı Bilgi

Basmati, aromatik pirinç sınıfındadır ve kendisine has bir  kokusu vardır.

Hindistan ve Pakistan pirincidir; Penjab ovasında yetişir. Tane boyu, şekli ve aynı zamanda pişme kalitesi açısından da dünya üzerinde belki de eşsizdir. Taneleri, uzun ve incedir; piştikten sonra  birbirine  yapışmaz, tane tane ve yumuşak kalır.

Parboiled Basmati Pirinç, pirincin, çeltik halindeyken “parboiled” işlemine tabi tutulduktan sonra beyaz pirinç haline getirilmesi ile elde edilen özel bir  üründür.
Parboiling (yarı kaynatılmış) işlemi, çeltiğin, değirmenlenerek pirinç haline getirilmeden önce kısmi olarak  kaynatılması demektir. Bu işlem, pirincin, değirmenlenmesi sırasında dane kırılmasının azalması  için yapılır. Ayrıca bu işlem, çeltiğin dış kabuğunda  bulunan besin öğelerinin pirince geçmesini sağlayarak, pirincin besin değerinin artmasına ve pilavın kıvamının iyileşmesine katkı sağlar.
   

Mimarsinan mah. Çatalca yolu cad. No:603 kapı no:2
Büyükçekmece / istanbul
Telefon +90 212 672 54 00 pbx.
Cep Telefonu +90 532 227 12 34
Faks
GÖKBAYRAK GIDA MAD. A.Ş. © 2020Gizlilik PolitikasıKullanım Şartları Maya