Bu çeşide giren kuru fasulyeler düz bej rengindeki zemin üzerine kırmızı çizgili ve yahut alacalı renkte, yuvarlağa yakın oval şekilli ve genellikle büyük tanelidir.
Ülkemizde en fazla kuru fasulye üretimi yapılan iller; Konya , Karaman, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Kahramanmaraş, Aksaray, Balıkesir, Gümüşhane, Kütahya ve Samsun. Bu illerin üretimi toplam üretimin %76.9‘unu oluşturmaktadır.(Yemeklik baklagiller 2015 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bak. yayın)
Doymuş yağ verileri hariç ,bütün veriler www.turkomp.gov.tr (version 1.0) ‘den alınmıştır.
Gıda kompozisyonu ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.turkomp.gov.tr/food-barbunya-fasulyesi-kuru-211